I overenskomsten er der tillæg man skal have, hvis man selv sørger for sit arbejdstøj. Disse tillæg stiger i perioden med 3 x 3,5%.
Barselsreglerne ændres således, at orlov (tidligere forældreorlov) udvides yderligere med to uger med fuld løn. Dermed er der i alt 26 uger med fuld løn, fordelt således, at den forælder, der holder barselsorlov, har ni uger, der er 10 uger til den anden forældre, og syv uger til deling.
Herudover stiger maksimumsatserne:
Ved ni måneders anciennitet har du ret til at afholde to børnebørnsomsorgsdage pr. ferieafholdelsesperiode med børnebørn under 14 år. Dagene holdes uden løn. Pengene er indeholdt i de to årlige udbetalinger af særlig opsparing. De to dage gælder uanset hvor mange børnebørn du måtte have.
Ret til fri på barnets 3. hele sygedag.
Tillidsrepræsentanten har mulighed for at modtage personoplysninger, jf. databeskyttelsesloven.
Her er der tale om en fravigelse, der vedrører kompetencefonden. Samme fravigelse havde vi i perioden 2023 til 2025. Fravigelsen går ud på, at man i overenskomstperioden fraviger ancienniteten på seks måneder.
Denne indfasningsaftale er udelukkende en forlængelse af eksisterende aftale fra overenskomsten. Arbejdsgiver har udelukkende fået mulighed for at indfase yderligere 2 %, der svarer til den forøgelse, der er på Særlig Opsparing i perioden.
Kompetencefonden stiger i perioden med 3 x kr. 82,50.
Du har med ni måneders anciennitet ret til to dages frihed pr. ferieafholdelsesperiode, så du kan ledsage nærtstående familiemedlemmer til lægesamtaler og lignende. De to dage gælder uanset, hvor mange nærtstående du måtte have.
Ved kritik sygdom eller udredning for kritisk sygdom, har du yderligere ret til fem dages frihed pr. ferieafholdelsesperiode.
”Nærtstående” dækker over forælder og ægtefælle/samlever.
Parterne er enige om, at maksimumsatsen ved løn under sygdom stiger i perioden.
Du kan afslå at udføre overarbejde i forbindelse med konkrete tilfælde. Protokollat nr. 14 ændrer ikke på praksis i forhold til at afslå overarbejde.
Dette protokollat beskriver et udvalg, der løbende skal drøfte spørgsmål om forståelse og videreudvikling af overenskomsten. Aftalen optrykkes ikke.
Denne aftale er en forlængelse af overenskomsten på tre år – fra 2025 til 2028.
Dette protokollat er delt i to:
Alle, der er ansat efter 1. marts 2012, har i dag en pensionsprocent på 12%. Denne stiger 1. maj 2025 til 13%. Arbejdsgiverens bidrag stiger fra 10 % til 11 %, mens lønmodtagerens indbetaling er uforandret.
Alle, der er ansat før 1. marts 2012, har i dag 13,5 % i pension. Her er parterne ikke enige om, hvorvidt satsen skal stige til 14,5 %. Denne uenighed skal afklares ved en faglig voldgift.
Parterne er enige om, at man afventer afgørelser om den nye deltidslovgivning. Er parterne ikke tilfreds med afgørelserne, har de mulighed for at rejse deres egen sag.
Ikke optrykt protokollat.
Dette protokollat indeholder udelukkende redaktionelle ændringer, der ikke har nogen materiel betydning.
Minimallønnen stiger som følger (inkl. voksenlærlinge):
Minimallønnen til lærlingene stiger som følger:
Særlige tillæg i henhold til § 6 (nattillæg, hverdagstillæg og søn- og helligdagstillæg) er ligeledes forhøjet:
Denne aftale er et spørgsmål om ansvarsfordelingen, når tillidsrepræsentanter bruger arbejdsgivers it-udstyr og it-systemer i forbindelse med varetagelsen til tillidsrepræsentanterhvervet.
Aftalen indeholder en skabelon, som tillidsrepræsentanten og arbejdsgiver kan udfylde. Skabelonen tydeliggør ansvaret for dataoplysningerne.
Den særlig opsparing stiger:
Tillidsrepræsentanten får ret til at deltage i informationsmøder i forbindelse med fremlæggelse af overenskomstresultatet. Arbejdsgiveren betaler løn for deltagelse, og den faglige organisation betaler kørselsudgifter.
Medarbejdere får ret til to ugers uddannelse i forlængelse af en opsigelse. Ugerne ligger efter opsigelsesperiodens udløb og tæller ikke med i den samlede anciennitet.
Arbejdsmiljørepræsentanter, der er medlem af Fødevareforbundet NNF, får et vederlag på kr. 9.000 om året.
I dag skal man have afspadseret sit overarbejde indenfor fire måneder. Denne grænse er rykket til seks måneder.
Der er fortsat uenighed om, hvor mange ugers uddannelse man har ret til ved opsigelse.
Denne aftale optrykkes ikke.
Har du spørgsmål til indholdet af forliget for håndværksbageroverenskomsten, som du ikke har fundet svar på her, kan du måske finde svaret på vores side Ofte stillede spørgsmål.
Ellers er du velkommen til at kontakte forhandlingssekretær Mette Bisgaard Larsen på mail mbl@nnf.dk eller på telefon 2855 8546.
Har du tekniske spørgsmål til den elektroniske afstemning, kan du skrive til ok25@nnf.dk eller ringe på vores hovednummer på telefon 3818 7272.